Digital Direct Democracy
   
e-mail
-
-
 
- -
  - |
 
     
-
-  

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ

Υπρχουν δο ηγεσες, η δημαγωγικ και η εκπαιδευτικ. Η εκπαιδευτικ ολοκληρνει τον κκλο της στην αυτοκατλυση και την αυτοπρβαση, η δημαγωγικ εξαντλε την πολιτικ συνεδηση στη γοητεα της επωνυμας." 
Διαβστε μα ενδιαφρουσα ποψη του Δημοσιογρφου και Συγραφα Γιννη Ζση

Δ.Κ

..

-  

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ ΕΜΑΣ 

 

Για την κουλτορα της πλης χουν γραφτε  πολλ.

Ιδιατερα στις μρες μας , δεν εναι λγοι αυτο που πιστεουν πως το μλλον του κσμου βρσκεται στο παρελθν της Ελλδας· πως βρσκεται στην κουλτορα της πλης.

Ο δημοσιογρφος και ποιητς  Γιννης  Ζσης κατφερε  στο ποημα του

«Λατρευτικς Στος», να περιγρψει την κουλτορα της πλης,  με σαφνεια και δωρικ λιττητα, μνο με τσσερες λξεις.

Στις σελδες του Σλωνα μπορετε να διαβσετε και να ακοσετε  τον «Λατρευτικ Στο» .

Δ.Κ

..

-  

Η χρεοκοπα εναι κρση ηθικ και χι οικονομικ

 Ο φλος της ΨΑΔ  Βασλης Σαβανς MSc οικονομολγος, μας στειλε να ενδιαφρον  ρθρο του καθηγητο του Πανεπιστημου του Yale, Στθη Ν. Καλβη.

Το ρθρο δημοσιεθηκε στη  news.kathimerini.gr, με τον ττλο « Επτ θανσιμα αμαρτματα» και παρουσιζει με αντικειμενικτητα και θρρος τις αιτες της οικονομικς χρεοκοπας,· μιας κρσης που « δεν εναι μνο κρση οικονομικο ελλεμματος. Εναι κρση αξιοπιστας, δηλαδ κρση ηθικο ελλεμματος»

μως οι αναλσεις, σο σημαντικς και να εναι , δεν αρκον. Οι πολτες χρειζονται, κυρως, απψεις και προτσεις για την υπρβαση της κρσης .

Οι φλοι της ΨΑΔ τλμησαν να παρουσισουν μια  πρταση. υπρβασης της,  ηθικο και δημοκρατας ελλεμματος, κρσης

Μακρι να διατυπωθον , απ ειδμονες αλλ και απλος πολτες, και λλες ττοιες προτσεις,  αφο μνο αυτς θα συμβλουν για να βγομε απ την κρση.

Δ.Κ 

 

..

-  

Η κρση του καπιταλισμο και κποιες βισιμες λσεις

       Του  Rick Wolff, University of Massachusetts

 

Ο φλος της ΨΑΔ Αθανσιος Κοντιζς , Πολιτικς Μηχανικς MSc  ΕΜΠ, μας στειλε σε σνδεσμο, μια πολ ενδιαφρουσα ομιλα του  Καθηγητο Οικονομικν Rick Wolff.

Η ομιλα εναι σε βντεο, που χει μετεφρασθε στα  Ελληνικ με χρση υπτιτλων, δημοσιεθηκε στην ιστοσελδα www.vimeo.co  και στη σελδα  http://www.vimeo.com/11332160  αυτς .

Θεωρομε, τι οι ιδες του Rick Wolff  εναι συμβατς τσο με τις ιδες της ΨΑΔ, σο και τον κανονισμ της ιστοσελδας και ευχαρστως τις αναδημοσιεουμε.   

Σημεωση: Ο καθηγητς θα ρθει στην Ελλδα και θα μιλσει στο Οικονομικ Πανεπιστμιο Αθηνν ( ΑΣΟΕΕ),.στις 27 Μαου.

ΔΚ  

..

-  

Ο λας και οι ηγτες του

«Με αφορμ το φαινμενο της ηθικς παρακμς που μαστζει τον δημσιο βο της χρας εδ και πρα πολλ χρνια, χουν   γραφε (στον Τπο) κι χουν ακουσθε (στα τηλεκανλια) πολλ κα διφορα. Ωστσο, οι νομονες λληνες πολτες δεν παψαν ποτ να διερωτνται: Ποις απ τους δο κυραρχους παργοντες των πολιτικν και κοινωνικν εξελξεων (ο Λας οι Ηγτες του) εναι υπεθυνος για τη δημιουργα και εξπλωση του παρακμιακο αυτο φαινομνου;»

Μια απντηση στο παραπνω ερτημα δδει ο φλος της ΨΑΔ  Ιωννης Καμρας απ νο Site «ανλυσης και γνμης», STATESMEN .

. http://www.statesmen.gr/1345/koinonia/leadership-and-people_10-07-2010.html 

..

-  

 

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ BLOG ΚΑΙ ΤΟΥ INTERNET - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΥΡΙΑΖΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΣΗ --- Σειρ Πολιτικ Ηγεσα Επικοινωνα Εκτπωση E-mail

 Η συζτηση περιστρφεται γρω απ τη να γενι τηλεπικοινωνιν και του διαδικτου οι οποες αποτελον πεδο με εξαιρετικ θεσμικ και τεχνολογικ δυναμικ με αυξανμενη επδραση στην καθημεριντητα και σε μια σειρ τομων σε εππεδο πολιτικ, κοινωνικ και οικονομικ.

..

-  

 

Τα 117 ονματα της Ελληνικς Αποστολς στην 61η  ΓΣ του ΟΗΕ 

Η Ιστοσελδα της ΨΑΔ, σμφωνα με τον κανονισμ της, δεν σχολιζει πρξεις των ανθρπων της εξουσας, αλλ θεσμος και πρακτικς του σημερινο πολιτικο Συστματος.

Επειδ πιστεουμε πως η δημοσιευμενη λστα δεν αποτελε κποιο μεμονωμνο γεγονς  αλλ την κρατοσα, στο παρελθν και στο παρν, τακτικ, δημοσιεουμε, χωρς σχλια, τον  σνδεσμο http://www.kalami.net/2006/ellada/Dora_UN_sept2006.html  που χει αναρτηθε το σχετικ γγραφο του ΟΗΕ.

Για την,  με πλρη διαφνεια και χωρς διακρσεις σκοπιμτητες,  ενημρωση των πολιτν, ευχαρστως θα δημοσιεσουμε ανλογες πρξεις που περιγρφουν την παθογνεια του πολιτικο μας συστματος.

..

-  

“Αποχ-κυρο-Λευκ” πρτο κμμα το 2009

Του Ιωννη Καμρα

O φλος της ΨΑΔ Ιωννης Καμρας, πρην επτροπος της τρπεζας Κρτης, με τρπο στρεο και κατανοητ, αποδεικνει με ρθρο του στην www.statesmen.gr  τι τι στις εκλογς του 2009, πρτο κμμα ταν η «Αποχ – κυρο – Λευκ»

Πργματι, το 2009 οι εγγεγραμμνοι ψηφοφροι ταν  9.933.385

Απ αυτος εψφισαν :

Αποχ –κυρο –Λευκ         3.075.043

ΠΑΣΟΚ                                  3.012.373

ΝΔ                                          2.295.967

Λοιπ Κμματα                     1.550.002

Σνολο……………………   9.933.385

 http://www.statesmen.gr/7919/politiki/2009-first-party_04-10-2010.html

..

-  

Η ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ

 

Στις σελδες του αξιλογου ΣΟΛΩΝΑ υπρχει η παραπνω ανρτηση η οποα παρουσιζει στοιχεα και απψεις με διπλ ενδιαφρον· επιστημονικ/φιλοσοφικ και κοινωνικ/πολιτικ.

Αναφερμενοι στα κοινωνικ/ πολιτικ στοιχεα του, που χουν ισχυρ σχση με τους στχους και τις προσπθειες της ΨΑΔ,  παραθτουμε το ακλουθο απσπασμα απ το ενδιαφρον ρθρο:  

«Η απουσα σκψης εναι απφαση τι αυτο που χουν την εξουσα – δναμη μπορον να την ασκσουν χωρς αντσταση πνω μας.  μως αυτ συμβανει, διτι χουμε επιλξει την απουσα και την παθητικτητα, ενσυνεδητα σχεδν, σαν τρπο ζως. Επειδ η σκψη εναι πρξη και σαν πρξη απαιτε ανλωσ μας,  η παθητικτητα και η απουσα απ το πεδο της νοητικς δρσης εναι ο πιο εκολος τρπος να αποφγουμε τον κπο. Ιδως  κιλας, ταν οι συνθκες του περιβλλοντς μας δεν εναι ιδιατερα πιεστικς ως προς την επιβωσ μας, οπτε αναπτσσεται αδιαφορα για τον κσμο και αμεριμνησα που ενισχουν την απουσα κθε δημιουργικο προβληματισμο.»

Κατ την ποψη μας το παραπνω εδφιο περιγρφει τη στρατηγικ και τη διαδικασα του διεθνος κατεστημνου της εξουσας, με την οποα χει πετχει να διαχειρζεται εν λευκ, «για το καλ των πολιτν αλλ απουσα των πολιτν(!)», την εξουσα των πολιτν.

Αυτ η στρατηγικ χει το νομα: «Χειραγωγημνη Κατανλωση» και αποτελε την  πιο σγχρονη και αποτελεσματικ, για τα συμφροντα του κατεστημνου της εξουσας, στρατηγικ.

Απ τις μορφς κατανλωσης,  η πιο σγχρονη και πιο επικνδυνη εναι η κατανλωση των πληροφοριν, διτι μσω αυτς προωθεται ο μετασχηματισμς των απλν πολιτν/ ψηφοφρων, σε καταναλωτς των πληροφοριν παρ’ τι η φση χει προνομιακ πλσει λους τους ανθρπους  λογικος επεξεργαστς των  πληροφοριν.

ταν αυτ η προσπθεια τελεσφορσει, ττε λοι οι απλο πολτες θα επεξεργζονται τις πληροφορες με τη δναμη των κιντρων και των ενστκτων και χι της λογικς· με τον τρπο δηλαδ που επεξεργζονται τις πληροφορες τα λογα ντα.

Σε ποια ραγε φση εξλιξης  βρσκεται αυτς ο μετασχηματισμς ;;  

Δ.Κ

..

-  

 ΑΝΤΙΡΡΟΠΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Του Θανση Μντη

 

Μια ενδιαφρουσα ανλυση των αιτων της σημερινς γενικς κρσεως που υπρχει σε λες της κοινωνες του Δυτικο Πολιτισμο.

Ο αρθογρφος με να επαγωγικ και κατανοητ τρπο αποδεικνει τι αιτα της  σημερινς γενικς κρσης εναι η πλρης ανατροπ της αρχς του «Φιλοκαλομεν μετ’ ευτελεας» (  αγαπμε το ωραο στην απλτητα ), που πως γρφει ο Θουκυδδης στον Επιτφιο του Περικλους, αποτελοσε ναν απ τους δο πυλνες της αρχαιοελληνικς Κουλτορας και Δημοκρατας. Ο λλος πυλνας ταν το γνωσττερο  «φιλοσοφομε νευ μαλακας» (αγαπμε τα γρμματα χωρς να καταντομε μαλθακο ).

Διαβστε το ενδιαφρον κεμενο του συνδσμου για δετε πως ο αρθογρφος παρουσιζει τους δο αυτος πυλνες.

ΔΚ

..

-  

ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ: ΟΜΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ 

Ιωννα Μουτσοπολου,

..

-  

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ – ΤΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ: ΝΕΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑΞΗ;

Ιωννα Μουτσοπολου,

..

     

 

 

2009-2012 ALL ABOUT WEB ( , Web development, )